User Guide

De sferificator wordt gedekt door een 2 jaar garantie op fabricagefouten. Deze garantie geldt voor alle elektrische en elektronische componenten, waaronder de motor en de pomp.

Bij een probleem met uw sferificator binnen het eerste jaar na aankoop neemt u direct contact met ons op via telefoon (1-514-613-6547) of e-mail (info@spherificator.com).

Een medewerker van de klantenservice zal contact met u opnemen binnen 1 tot 2 werkdagen.

De fabrieksgarantie vervalt indien:

 • met de sferificator werd geknoeid of het apparaat werd geopend;
 • de sferificator is beschadigd als gevolg van blootstelling aan water veroorzaakt door direct contact met water;
 • de sferificator verkeerd werd gebruikt.

* GA NIET NAAR DE PLAATS VAN AANKOOP, NEEM DIRECT CONTACT MET ONS *

Telefoon: 1-514-654-6761

(Maandag tot en met vrijdag – .09.00 tot 17.00 u.)

Email: info@spherificator.com

(24 uur per dag, 365 dagen per jaar)

* NOOIT wassen onder stromend water
* NIET in afwasmachine

* Niet waterdicht

* Volg ALTIJD DE INSTRUCTIES IN DEZE BROCHURE

 1. Bereid uw oplossing (voedingsmiddel + alginaat) in een aparte kom of bokaal met behulp van een staafmixer of keukenmachine. Alle voedingsmiddelen moeten VLOEIBAAR zijn, zonder vaste deeltjes. We raden 0,5% tot 1% alginaat aan voor het bereiden van uw oplossing, maar dat is sterk afhankelijk van het soort voedsel dat u gebruikt. Beginnersfouten zijn een onderdeel van het spel, maar je kunt onze gids met snelle tips volgen.
 2. Giet de bereide oplossing in de trechter bovenaan de sferificator. Als uw oplossing vaste deeltjes bevat, MOET u een filter gebruiken om de oplossing in de sferificator te gieten.
 3. Giet in een aparte kom 1 liter zuiver water en voeg 2 eetlepels calciumchloride toe. Roer goed tot alle calciumchloride is opgelost.
 4. Houd de sferificator ongeveer 15 cm boven de kom met de calciumchloride en druk op de startknop. Regel met de snelheidsschakelaar de snelheid waarmee de parels worden geproduceerd. Maak cirkelvormige bewegingen om te voorkomen dat parels samenklonteren.
 5. Breng de geproduceerde parels over in een vergiet en spoel grondig onder zuiver water om het overtollige calciumchloride te verwijderen.
 6. Dien op en geniet!

De enige beperking met de sferificator is je eigen fantasie!

Voor meer tips, ideeën en recepten, registreer u op ons YouTube-kanaal Imperial Spherificator of www.pearlomix.com

 1. Zet de sferificator uit.
 2. Giet water in de trechter bovenaan tot aan het halfvol merkteken.
 3. Verwijder met een flessenborstel of spons alle overtollige alginaat oplossing van de trechterwanden.
 4. Giet het vuile water weg. Als de trechter nog steeds vuil is, herhaal stap 2 en 3.
 5. Giet water in de trechter tot aan het halfvol teken.
 6. Zet de sferificator aan en laat het apparaat in werking tot water probleemloos uit de naald komt.
 7. Om de buitenkant van de sferificator te reinigen gewoon een vochtige doek gebruiken.

Deze reinigingsprocedures duren ongeveer 30 seconden, en MOETEN na elk gebruik herhaald worden.

Goed schoonmaken na elk gebruik zal de levensduur van het product te verlengen.

* NOOIT wassen onder stromend water
* NIET in afwasmachine

* Niet waterdicht

* Volg ALTIJD bovenstaande reinigingsprocedures

Bekijk onze reinigingsvideo op ons YouTube-kanaal

Imperial Spherificator of www.pearlomix.com

Mijn sferificator werkt niet

 1. De sferificator werkt met een aan/uit-drukknop en een snelheidsschakelaar. Druk op de zilveren aan/uitknop en houd deze ingedrukt. U moet ook de snelheid instellen met de variabele snelheidsschakelaar. Zolang de schakelaar in de neutrale stand staat, gebeurt er niets. U moet met de schakelaar een ​​snelheid instellen.
 2. Zorg ervoor dat uw transformator goed is aangesloten op de sferificator en goed is aangesloten op het stopcontact.

Mijn sferificator is ingeschakeld, maar er komt niets uit de naald
De motor en de pomp in het apparaat zijn van industriële kwaliteit en kunnen heel wat verdragen, maar er zijn enkele beperkingen.

 1. Meestal is dit te wijten aan de aanwezigheid van vaste deeltjes in uw alginaat oplossing. Maak de trechter bovenaan leeg en giet water tot aan het halfvol merkteken. Start de sferificator en schakel op de hoogste snelheid met de draaiknop. De motor en de pomp zijn ontworpen om deeltjes uit te drijven. Laat het apparaat in werking totdat er water uit de naald komt. Eens zover, reinig de sferificator volgens onze reinigingsrichtlijnen.
 2. De naald raakte bespat met calciumchloride-oplossing en de alginaat oplossing stolde in uw naald. Maak de bodemring en de naaldkop los, was grondig onder zuiver water totdat de naald proper is. U kunt een tandenstoker gebruiken om het proces te versnellen.

Mijn parels zijn niet rond, wat doe ik verkeerd?

Pas de hoogte en snelheid van de sferificator aan. Deze twee parameters zijn belangrijk en u moet die aanpassen naargelang de consistentie van uw alginaat oplossing.

Sferificatie is geen rechttoe rechtaan wetenschap. Uw alginaat oplossing zal sterk verschillen naargelang het soort producten dat u gebruikt en de hoeveelheid alginaat die u toevoegt aan uw oplossing. Volg daarbij a.u.b. onze richtlijnen. In het algemeen: hoe hoger het watergehalte en hoe hoger de suikerconcentratie, de parels zullen perfect rond zijn.

NIET DOEN

 • NOOIT wassen onder stromend water of in de vaatwasser, je verbrandt de elektronische componenten en de motor van dit apparaat.
 • Voeg NOOIT calciumchloride of een product met calcium in de trechter van uw sferificator toe: hierdoor raakt uw sferificator verstopt. Zie PROBLEEMOPLOSSING als dit gebeurt. Als u de sferificator gebruikt voor “omgekeerde sferificatie”: dit is niet aanbevolen en OP EIGEN RISICO.
 • Laat de sferificator niet in de calciumchloride-oplossing zakken. Als dit gebeurt, maak dan de bodemring en de naaldkop vrij, was grondig in zuiver water en wrijf droog.
 • Demonteer de sferificator niet: uw garantie zal dan vervallen.
 • Gebruik de sferificator niet zonder de bodemring. Deze ring beschermt de naaldkop en beschermt de naaldkop tegen calciumchloride spatten

.
ZEKER DOEN

 • Reinig het apparaat ALTIJD na elk gebruik volgens onze reinigingsvoorschriften.
 • Verwijder ALTIJD de stekker uit het stopcontact na elk gebruik en vóór het schoonmaken.
 • Volg de richtlijnen om de juiste oplossing te produceren voor verschillende levensmiddelen.
 • Volg onze onderrichtingen en video’s op YouTube over de correcte reiniging en bediening van de sferificator. Meldt u aan op ons YouTube-kanaal.

De kunst om perfecte parels te maken met de sferificatie techniek is geenszins eenvoudig; het lukt niet van de eerste keer en vereist enige oefening van de gebruiker. Op de volgende pagina’s vindt u tips en trucs om een expert te worden in het maken van parels.


Hoeveel natrium alginaat moet ik gebruiken?

In de meeste recepten raden we een concentratie aan van 1% natrium alginaat of 1g per 100 ml vloeistof / water. Enerzijds maakt alginaat het mengsel dikker en anderzijds, als het in contact komt met calciumchloride, verandert het in een gel. Bijgevolg, als de start- vloeistof al dik is (niet dikker dan tafel siroop), kunt u uw alginaat concentratie verminderen tot 0,5%. Een paar keer proberen is absoluut noodzakelijk omdat elk ingrediënt anders reageert. U kunt de alginaat concentratie variëren van 0,5 g tot 1,5 g per 100 ml vloeistof.

Welke ingrediënten gebruiken & vermijden voor een optimaal resultaat?

Het sferificatie proces is gebaseerd op een natuurlijke chemische reactie tussen alginaat en calcium ionen, waarbij alginaat calcium verbruikt om over te gaan van een vloeibare toestand naar een geltoestand. Deze reactie is onomkeerbaar en permanent.


Helaas, alginaat lost niet op in elk soort vloeistof en heeft een aantal beperkingen. Sommige van deze beperkingen kunnen omzeild worden. Voor ultieme resultaten en gegarandeerd perfecte parels zullen oplossingen op basis van water altijd goed werken, zoals natuurlijke infusies (thee, specerijen, kruiden, bouillon), op voorwaarde dat ze geen conserveringsmiddelen of citroenzuur bevatten.


De volgende ingrediënten moeten in elk geval vermeden worden:

– Citroenzuur – De alginaat oplossing stolt binnen enkele minuten.

– Azijn – Kan gebruikt worden indien opgelost met andere producten.

– In de handel verkrijgbare producten die te veel ingrediënten bevatten.

– Oliën – Alginaat lost niet direct in olie op.

Ga er niet van uit dat een product in orde is als het natuurlijk is. Natuurlijke producten zijn gemaakt van vele natuurlijke mineralen en verbindingen die misschien niet compatibel met alginaat zijn. Een perfect voorbeeld is ahornsiroop.

Hoe complexe ingrediënten gebruiken?

Bij sferificatie moet u er altijd van uitgaan dat water uw beste vriend is:

– Het is de beste vloeistof om alginaat efficiënt op te lossen en optimale resultaten te behalen.

– Het helpt de zuurgraad van bepaalde ingrediënten te verlagen.

– Het is een geweldige drager van smaak en kleur.


Alcohol – Alginaat lost in geen enkel soort alcohol op. Zoals u in de recepten op de volgende pagina’s ziet, moet u, voor alle soorten alcohol, alginaat eerst oplossen in water en daarna pas de alcohol van uw keuze toevoegen. De ideale verhouding is 1/3 water + alginaat met 2/3 alcohol. Geniet, maar met mate: de parels zullen een alcoholgehalte hebben van 27%.

Azijn – Azijn, net zoals alcohol, absorbeert geen alginaat en zal in sommige gevallen onmiddellijk stollen. Om dat effect tegen te gaan, kunt u ingrediënten toevoegen om de zuurgraad te verlagen. In onze oorspronkelijke promotionele video maakten we Rode Wijnazijn & Uien Parels. Door de toevoeging van uien en water aan het mengsel zakt de zuurgraad van de azijn. Dit werkt in de meeste gevallen, maar even uitproberen is noodzakelijk. Gebruik ook hier de 1/3 tot 2/3 verhouding zoals hierboven vermeld.

Kan ik vaste ingrediënten gebruiken?

Absoluut niet.